Stichting Braeck

Laatste nieuws


22 juli 2022: Paul loopt voor vijfde keer de Vierdaagse

vierdaagse Na 2 coronajaren zonder Vierdaagse wandelde Paul 22 juli eindelijk weer over de Via Gladiola in Nijmegen. Ook dit keer had de organisatie met tegenslag te kampen, want door de extreme hitte vertrokken de wandelaars pas op woensdag en was er voor het eerst sprake van een Driedaagse.
Toch was het beslist een prestatietocht. Op woensdag was het nog bloedheet, terwijl er donderdag zware buien vielen. Paul liet zich echter niet kennen en aangemoedigd door duizenden toeschouwers werd hij vrijdag bij de finish opgewacht door zijn vrouw, die hem trots de beloofde gladiolen overhandigde. Omdat hij voor de 5e keer de Vierdaagse volledig had uitgelopen, ontving hij ook nog een speciale medaille.
Lang is Paul echter niet in Nijmegen gebleven. "Nee, die feesten met al dat bier zijn aan mij niet besteed. Ik ben zo snel mogelijk naar huis gereden. Niet om uit te rusten, maar vanwege de finish van de Tour de France!"


17 juni 2022: Floor Jansen treedt zonder James op tijdens Pinkpop

Floor Vrijdag trad Floor Jansen op tijdens Pinkpop, maar voor het eerst zonder de aanwezigheid van James. Ook voor de 41-jarige zangeres was het even wennen, zo verklaarde ze achteraf. "In Helsinki, New York, Silver Spring en Chicago. Altijd stond mijn grootste fan helemaal vooraan. Maar nu in Nederland bleef dat plekje achter het dranghek leeg. Bij het eerste nummer had ik het echt wel even lastig, maar daarna ging het beter. Ik denk dat de meeste mensen er niets van hebben gemerkt."
Floor trad vrijdagmiddag 2 keer op: eerst solo en later nog een keer met Nightwish. James, die nog steeds door corona is geveld, kan pas zaterdagavond wat fragmenten terugzien op televisie. Maar Floor steekt hem tot slot nog een hart onder de riem: "Volgende maand toeren we door TsjechiŽ, Hongarije en RoemeniŽ. Ik hoop je dan weer te zien, James!"


11 juni 2022: Braeckkoor hoogtepunt op feest Rob en Nicolette

Braeckkoor Op het terras van paviljoen Waterfront vierden Rob en Nicolette zaterdag hun 26-jarig huwelijk. Dat feest stond eigenlijk vorig jaar gepland, maar was toen door corona niet mogelijk. Hoogtepunt van de avond was natuurlijk het optreden van het Braeckkoor. Doe Maar's Belle Helene, destijds ook gebruikt op het huwelijksfeest, was door John en Masja omgevormd tot een actuele versie die de afgelopen 26 jaar bondig samenvatte.
"Het was goed te merken dat jullie een paar avonden hadden gerepeteerd", complimenteerde Nicolette, die deze a-capella-uitvoering dankzij haar zangervaring goed kon waarderen. Ook Rob vond het optreden zeer geslaagd, maar dacht dat hij bij zijn trouwen nog geen lid van Braeck was. Ruud hielp hem uit de droom: tijdens het weekend in Someren (31 mei 1996) was hij met 10 stemmen gekozen tot Braecklid, waardoor hij op de trouwreceptie van 11 juni een spaarpot en een trouwtrofee heeft ontvangen.
Of het Braeckkoor ook op het 50-jarig huwelijksfeest gaat optreden, is nog niet bekend.


23 mei 2022: Braeck 3.0 in Beekbergen van start gegaan

Braeck3.0 Het voorjaarsweekend in Beekbergen kende 8 deelnemers en begon vrijdagavond met een online pubquiz. Even daarvoor hadden John en Rob het programma bekend gemaakt: zaterdag gingen we rijden op e-choppers en zondag hadden we in Arnhem een ontmoeting met een voormalige dakloze junk. Tijdens een lange en emotionele vergadering werd teruggeblikt en kreeg Braeck 3.0 zijn vorm. De 2 weekenden werden door iedereen het belangrijkste gevonden. Ruud kondigde aan dat in november het laatste nummer van Braeck-Brabbels verschijnt. Maar ook de data van het najaarsweekend (11-13 november), de nieuwjaarsborrel (7 januari bij Saskia) en het voorjaarsweekend (9-11 juni 2023) werden vastgesteld.
Saskia was blij dat iedereen zo openhartig had gesproken en concludeerde bij de sluiting op zondag dat we opnieuw terug konden kijken op een geslaagd weekend. (bekijk hier de foto's)


19 maart 2022: Verlate nieuwjaarsborrel alsnog gehouden

nieuwjaar Masja had de slingers met 'happy new year' opgehangen en John schonk de fles champagne uit, die Rello 2 jaar geleden had gegeven. Met 7 Braeckleden, 3 partners en een gast (Esther) vond zaterdag alsnog de nieuwjaarsborrel plaats. Dit keer geen speech van de voorzitter, geen lied en geen oorkondes. Maar wel een ruime keus aan bier, waaronder een vatgerijpte tripel van brouwerij Vulcaan.
John was blij dat de door hem georganiseerde borrel nu eindelijk kon worden gehouden. "En hierna ga ik me richten op het organiseren van het voorjaarsweekend; dat wordt ook een succes", zo verzekerde hij ons.
Ruim na 1 uur gingen de laatste gasten naar huis, zodat er inderdaad sprake was van een succesvolle avond. (bekijk hier de foto's)


8 maart 2022: Ruud na 10 jaar eindelijk oog in oog met UB40

UB40 Luidkeels zong bierdrinker Ruud vanavond Red red wine mee in een uitverkochte Ziggo Dome. Buitenzinnig van vreugde stond hij eindelijk oog in oog met zijn geliefde reggae-band UB40. Samen met Rello en Kees genoot hij van een wervelend optreden. Na het krachtige openingssalvo Here I am baby, I would do for you en Homely girl volgde precies wat het publiek wilde horen: de grote hits en de leukste covers. En in de toegift maakten Kingston town, Can't help falling in love en het eeuwig populaire Red red wine het feestje compleet.
Een eerder concert op Retropop in Emmen tijdens het voorjaarsweekend van 2012 kon Ruud niet bijwonen, omdat alle Braeckleden al ruim voor aanvang naar huis wilden. "Maar die 10 jaar wachten was beslist de moeite waard", aldus een blije Ruud, die overigens niet van plan is voortaan alle concerten van UB40 wereldwijd te gaan bezoeken.


21 februari 2022: Voorjaarsstorm vernielt Rob's zonnepanelen

storm De drie stormen die deze maand over ons land trokken, hebben overal een spoor van vernieling achtergelaten. Bij Rob raakte een van de zonnepanelen een beetje los. "Onze buren belden aan om me te waarschuwen", vertelde Rob. "Ook de brandweer is komen kijken, maar zij gaven alleen advies om voorlopig niet in de achtertuin te gaan zitten."
Gelukkig is de stroomvoorziening geen moment in gevaar geweest: de koelkast vol cola bleef het doen en de Tesla was al opgeladen. De gebelde installateur zal binnenkort langskomen om het schroefje weer vast te draaien.


9 januari 2022: Nieuwjaarsborrel bij John opnieuw afgezegd

afgezegd Door de coronamaatregelen moest ook dit jaar de nieuwjaarsborrel worden afgezegd. Opnieuw bleven John en Masja met een hoop drank zitten. Het regeringsadvies om maximaal 4 personen te ontvangen stelde hen voor een onmogelijk dilemma: wie van de 11 andere Braeckleden en partners zouden wel worden uitgenodigd en wie niet? De rondleiding door hun nieuwe woning, de toespraak van kersverse voorzitter Saskia en het lied van Paul en Ruud, dit alles kon ook dit jaar niet doorgaan.
Ook in 2021 ging onze nieuwjaarsborrel niet door vanwege corona. Maar toen was er die avond wel een Zoom-sessie met 11 Braeckleden, Alice en DaniŽlle.
"Hopelijk kan onze borrel later in het jaar alsnog plaatsvinden, anders ben ik gedwongen dat bier in mijn eentje op te drinken", aldus een immer optimistische John.


Bekijk het nieuws van 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012