Stichting Braeck

Laatste nieuws


20 augustus 2021: Mowgli bijna thuis

bijnathuis Met een snoeiharde gitaarsolo werd Mowgli vrijdag welkom geheten in Den Haag. Na het zien van alle Bondfilms was het poppetje door Ruud afgeleverd bij ons muzikaalste Braecklid. MichaŽl had zijn gitaar en de tonic natuurlijk al klaar staan. "Ik heb de hele week geoefend op de nummers van de Rolling Stones en vanavond ga ik speciaal voor Mowgli Let's Spend the Night Together spelen. Ja, inclusief dat rauwe stemgeluid van Mick Jagger", aldus MichaŽl.
Na zijn verblijf in Nootdorp bracht Maarten het ventje in april naar Gieten voor een flippervakantie. In juni werd hij in Smilde overhandigd aan Rob en via zwembad Het Wedde kwam hij in Leidschendam terecht. Mowgli is nu bijna thuis. Zijn laatste logeeradres zal bij Paul zijn, waarna hij weer terug kan naar John. Daar zullen zijn andere plastic vriendjes blij zijn hem weer te zien! (bekijk hier alle foto's)


26 juni 2021: Na anderhalf jaar weer een geslaagde dag

geslaagd Door een gelukkig toeval gingen de versoepelingen in op de zaterdag dat ons voorjaarsuitje stond gepland. Voor het eerst sinds anderhalf jaar kende Stichting Braeck weer een echte activiteit: wandelen op de loopbandfiets. Van Vlist reed de groep naar Lopik en Schoonhoven. Hier vond ook de jaarlijkse vergadering plaats. Data voor de komende activiteiten werden vastgesteld en de begroting goedgekeurd. Vanwege de lage opkomst werd de verkiezing voor een nieuw Dagelijks Bestuur uitgesteld tot november.
Na een drankje en een bitterbal op een druk terras in Gouda werd er gegeten. Bij de traditionele sluiting midden op de Markt (de handen gekruist, maar met een onderlinge afstand van anderhalve meter) concludeerde demissionair voorzitter James dat hij terug kon zien op een geslaagde dag, ondanks dat de helft van de leden afwezig was. Die mening werd unaniem gedeeld. (bekijk hier de foto's)


19 mei 2021: Braeckzwemmers trekken eindelijk weer hun baantjes

baantjes Na een verplichte lockdown van 5 maanden mochten de zwembaden op woensdag 19 mei weer open. De 3 actieve Braeckzwemmers konden niet wachten om die avond in het koude water te springen. "Gelukkig is zwemmen een vaardigheid die je nooit verleert, net als zeilen en klussen", aldus een stralende Rob.
De hernieuwde openstelling ging gepaard met een aantal bekende maatregelen: vooraf reserveren, mondkapje bij binnenkomst en na afloop niet douchen. Voor Ruud was dat geen probleem. "Die regels waren er vorig jaar ook al. Belangrijker is dat we weer intensief kunnen sporten om die coronakilo's kwijt te raken." En lachend: "Ik denk dat ik nu zeker 2 kilo lichter ben!"
Ook badmeesters Niels en Ricardo waren blij om hun trouwe banenzwemmers weer te zien. Na 50 minuten was het even tijd voor een foto en daarna konden de kleren weer aan. Edy verzuchtte: "Ach, de terugkeer voelde als een warm bad, maar we zijn nu wel helemaal stuk. Misschien moet je dat laatste maar niet vermelden..."


26 april 2021: Verraste Paul ontvangt koninklijke onderscheiding

onderscheiding Het heeft de koning behaagd om Paul te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Maandag 26 april kwam burgemeester Klaas Tigelaar op bezoek om hem de bijbehorende versierselen op te spelden.
Paul wist helemaal van niets, want Linda had haar aanvraag goed geheim gehouden. "Ik had hem gezegd dat er een fotoshoot zou zijn vanwege mijn 50e verjaardag. Dat was namelijk de enige manier om ervoor te zorgen dat hij zich zou scheren en dat joggingspak zou uittrekken."
Paul heeft zich op diverse terreinen jarenlang vrijwillig ingezet: bij scouting Sint Maarten-Hildegard, voetbalvereniging Forum Sport en bij De Zonnebloem. Hoewel de burgemeester het niet expliciet noemde, zit Paul natuurlijk ook al 32 jaar in het bestuur van Stichting Braeck, waarvan 3 jaar als penningmeester (1993-1996), 2 jaar als secretaris (2013-2015) en een jaar als voorzitter (2002). Daarnaast schrijft hij al decennialang verhalen voor ons blad en is hij een stuwende kracht achter het lied op onze nieuwjaarsreceptie.
Familie en vrienden kwamen 's middags in groepjes langs om hem te feliciteren. Linda vertelde dat ze alle jaargangen van Braeck-Brabbels had doorgebladerd om uit te zoeken welke functies Paul heeft bekleed. "Ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe subgroep, maar ik vermoed dat ik op eenzame hoogte blijf staan", aldus de gedecoreerde, die de hele dag vol trots naast zijn schoenen heeft gelopen.


20 maart 2021: Mowgli nu in de ban van Maarten

Mowgli Na wat omzwervingen is Mowgli in Nootdorp beland. Sinds vanmiddag is hij bij Maarten in veilige handen. "Ik ga Mowgli direct alles leren over het oude Scheveningen en elke avond lees ik hem voor uit In de Ban van de Ring. Of uit het Jungleboek", aldus een blije Baloe.
Mowgli startte zijn reis vorig jaar oktober. John bracht hem toen naar Rello. In Den Bosch werd hij door Edy opgehaald, waarna het plastic poppetje bij Saskia terecht kwam. Zij bracht Mowgli naar James. Tijdens een muziekavond kreeg Joeri daar het ventje in handen gedrukt en van Zoeterwoude verhuisde hij vandaag naar Nootdorp.
Mowgli is nu halverwege zijn reis langs alle Braeckleden. Wat de volgende halte zal zijn, is onbekend. Op zijn route liggen nog Den Haag, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten en Gieten. (bekijk hier alle foto's)


12 februari 2021: Schaatssubgroep opgericht met vallen en opstaan

schaats Sinds vanmiddag heeft Stichting Braeck ook een schaatssubgroep. Zowel Rello als MichaŽl maakte toen een rondje op de vijver in Park Oosterbeek, maar helaas niet samen.
Het ontstaan van de nieuwe subgroep ging echter niet over ťťn nacht ijs. De eerste sneeuw was zaterdag maar net gevallen of MichaŽl vroeg al wie er ging schaatsen. Helaas waren landijsbanen alleen open voor hun leden, maar Rello bleek donderdag al geschaatst te hebben op kleine slootjes. Die riep op om vrijdag om 14 uur naar de tankgracht bij het clubhuis te komen. Bijna iedereen had een geldig excuus (geen schaatsen, te ver weg of werk), alleen MichaŽl meldde om 15 uur dat hij eraan kwam. Toch duurde het tot 17 uur voordat hij op de ijzers stond en een filmpje kon versturen. Rello was toen helaas al vertrokken.
De subgroep kan dit weekend nog het ijs op; vanaf maandag wordt er dooi verwacht.


9 januari 2021: Bijna iedereen aanwezig op nieuwjaarsborrel

nieuwjaar Voor het eerst sinds sinds 1993 waren we op de nieuwjaarsborrel niet fysiek bij elkaar, maar wel via Zoom. Alleen Maarten was afwezig vanwege een uitgestelde eetafspraak.
Organisator John had Rob op bezoek, Joeri zat bij Saskia te eten en MichaŽl had wifi gevonden bij voorzitter James thuis. Die hield voor het eerst een nieuwjaarsspeech, waarna Paul en Ruud terugblikten op het afgelopen jaar. Als 'Anderhalvemeterband' bezongen zij het ontbreken van activiteiten: "Waar blijft dat weekend nou, waar blijft die zeildag nou? En waar blijven de Braeck-Brabbels nou?" Die bleken wat vertraagd, maar verschenen de volgende dag per mail. Daarna kwam ook DaniŽlle ons een gelukkig nieuwjaar wensen.
Pas om 0.30 uur namen de laatste aanwezigen afscheid en kon John de sessie sluiten.
(bekijk hier de foto's)


Bekijk het nieuws van 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012